Tips voor het beste schilder resultaat

Hoe krijg je nou het beste resultaat?
Op deze vraag geeft Paintdiscount met behulp van 8 geweldige tips en een checklist met alle producten die nodig zijn!
1#
Bereid je werk goed voor, zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt aanwezig is voordat je begint. Er is niets vervelender als mispakken tijdens de klus.
2#
Werk systematisch! Voordat je de kwast natmaakt, dient alles al geschuurd en afgenomen te zijn. Zo kun je in één streep doorwerken
(geld voor iedere handeling)
3#
Controleer de kitnaden van het glas. Wanneer deze open staan loop je risico's op bladdervorming, verrotting van het kozijn en ook op het lek raken van eventuele dubbele beglazing. Als kitnaden in slechte conditie zijn dienen deze vervangen te worden, zorg ervoor dat je 'afwaterend' kit, zodat er geen vocht in kan blijven staan.
4#
Na het schuren adviseren wij de oude verflaag af te nemen met een verfreiniger. Dit materiaal etst de ondergrond waardoor je de hechting verbeterd & je bent tegelijk het laatste schuurstof kwijt. Afnemen vóór het schuren is alleen nodig wanneer de ondergrond vet of vervuilt is. hiermee verkom je dat je het vuil of vet in de ondergrond schuurt. 
5#
Maak de juiste productkeuze. Er zijn veel verschillende types verf gemaakt, ieder met hun eigen specifieke eigenschappen. Bekijk de status van het huidige schilderwerk, en maak er eventueel wat foto's van met je smartphone en vraag onze medewerkers om productadvies.
6#
Werk nat-in-nat. Vooral bij hoogglansverf zal een aanzet makkelijk te zien zijn. Zorg er dus voor dat de verf goed in elkaar overvloeit om dit te voorkomen. Een goede verhouding van laagdikte, temperatuur, ventilatie en snelheid zijn van belang. One medewerkers geven u graag uitleg.
7#
Vermijd het om te schilderen met extreem hoge temperatuur, of in de volle zon. Anders loop je het risico dat er luchtbellen onder de verf ontstaan.
8#
Schilder geen dikke lagen. Wanneer het oppervlakte bij een dikke laagt droogt, en het onderste deel van de laag nog niet, zal de verflaag gaan rimpelen (schroeien van de verflaag).
 

            Checklist

Heb je nog vragen kom dan naar de winkel of neem contact op 
de winkel
Hugo de Grootstraat 7
7942 HA  Meppel
Contact
Telefoon: 0522-241005     
Email: klantenservice@paintdiscount.nl
Openingstijden
maandag t/m donderdag 8.00 - 17.00
vrijdag 8.00 - 21.00
zaterdag 8.00 - 17.00